Fulle hus i premierehelgen!

Det var «stinn brakke» da Røren barne- og ungdomsteater hadde premiere på juleklassikeren «En Julefortelling» av Charles Dickens.

Store og små koste seg sammen med skuespillerne som formidler historien om den rike gnieren Scrooge som blir hjemsøkt av tre gjenferd.

Møtet med dem forandrer den gretne gnieren og han innser at han bør hjelpe de stakkars fattige.

De unge utøverne klarer å overbevise publikumet med sin levende historie, som på tross av at den er skrevet for 175 år siden er like relevant også i dagens tid.

Den rørende historien blir til en storslått teateropplevelse med spenning, sjarm og stemning på Røren skole. Man ser at instruktør Erlend Rødal Vikhagen har jobbet skikkelig med de unge og gitt gode råd for at skuespillerne formidler godt og levende slik at man blir revet med i handlingen.

Med noen overraskende vendinger og effekter har Røren Barne- og Ungdomsteater nok en gang vist hvordan en gammel klassiker kan bli til en sprudlende teateropplevelse. Den har ikke mistet noe av sitt budskap, men blir til en refleksjon over julens rolle ikke bare i gamle dager men like fullt i vår tid.

Spenning og latter, sang og ettertanke er hovedingrediensene – og ikke minst sprer forestillingen skikkelig julestemning i salen, som til gjengjeld takket med stående applaus.

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad overbrakte en hilsen på vegne av Øvre Eiker kommune og takket spesielt de foreldrene som med stor dugnadsinnsats muliggjorde denne teateropplevelsen og ikke minst den viktige erfaringen til de unge skuespillerne.

Comments are closed.